ruční výroba medového pečiva

Těsto

Zejména před Vánoci, si mnoho našich zákazníků oblíbilo nákup hotového těsta, které si doma sami zpracují.

Těsto nabízíme balené ve vaničkách 450g nebo 900g.

 

Zpracování těsta
1. Na pomoučněném vále rozválíme těsto na sílu 3-6mm dle
velikosti vykrajovaných perníčků.
2. Před pečením lehce potíráme rošlehaným
žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C.
3. Z 1/2 kg těsta lze připravit cca 40 ks perníčků velikosti hnětynek.
4. Zdobíme kornoutkovou technikou dle vlastní inspirace.
5. Pro dozdobení lze také použít odlupovací cukrové ozdoby.

Příprava polevy na zdobení
1. 20 dkg moučkového cukru, 1 bílek, několik kapek
citronové šťávy nebo octa.
2. Vše dohromady našlehat do husta a naředit dle potřeby
citronovou šťávou nebo octem.
3. Dle potřeby lze přibarvit potravinářským barvivem.